Menu
Sepet

Her Siparişte İki Adet Tester HEDİYE! - 300 ₺ ve Üzeri Alışverişlerde Kargo ÜCRETSİZ!

Avokado Yağı

Avokado Yağı

Persea americana
Açıklama

Avokado ağacı, lauraceae familyasından dökmeyen bir defne bitkisidir. Meyvesi1,5 kilograma kadar çıkabilmektedir ve armut gibi görünür. çeşitliliğe bağlı olarak,dış kabukkahverengi, siyah ya da yeşildir, meyveleri genellikle sarımsı bir renge sahiptir.

Ayrıca Şöylede Bilinir

Timsah armut

Menşei

Meksika

Dağıtım

Dünya çapında

Uygulama

Aslen avokado Meksika'dan gelmektedir. Aztekler meyveyi yüz maskelerioluşturmak gibi kozmetik uygulamalarda kullanırlardı. Günümüzde avokado dünya çapındaekilmekte ve mutfak, kozmetik ve ilaç endüstrisinde çeşitli şekillerde kullanılmaktadır.

Etkileri

Avokado yağı cildi esnekleştirir ve çok hızlı emer. Cilt tarafından çok iyi tolere edilirve kuru, kırılgan ciltler için çatlak ve yoğun bakım sağlar. Yaşlanma karşıtı bir yağ olarak, hertürlü kırışıklıkla mücadele için özellikle uygundur.