Kızarık Cilt Bakımı - Cildiniz zaman zaman kızarıyor mu? 

 

Tüm Kızarıklıklar Aynı Değil!


Cilt kızarıklığının çeşitli nedenleri olabilir. Fiziksel hareket, baharatlı yiyecekler ve sinirlilik hafif kızarıklığa neden olabilir. Bunlar sadece geçici olarak ortaya çıkar ve hızlı bir şekilde geçer. Tetikleyiciler olmadan ciltte kızarıklık  yanma veya kaşıntı gibi semptomlarla birlikte devam ediyorsa, bu bir cilt hastalığına işaret olabilir. Dermatit, sedef, egzama ya da perioral dermatit bu hastalıklardan birkaçıdır.


 


Hassas Alerjik Ciltte İlk Belirtiler

  • Ciltte dağınık kırmızı lekeler görülür.
  • Cilt kuru ve gergin hissedilir.
  • Ciltte kızarıklığın yanı sıra yanma ve ısı artışı görülür.
  • Hassasiyete veya alerjiye eğilimli ciltlerde sürekli kaşıntı hissedilir.

 

Cilt bariyeri cildimizin kendini savunma mekanizmasıdır ve bizi dış etkenlerden korur. Genetik faktörler, stres ve kötü beslenme alışkanlıkları gibi faktörler de cildi savunmasız hale getirerek cilt ataklarını tetikler. Cilt ataklarını tetikleyen faktörler arasında alerji, hormonal değişiklikler, yanlış kozmetik kullanımı, yanlış bakım uygulamaları da sayılabilir. Hassas ciltler için en uygun bakım, cilt bariyerini yeniden güçlendirmek ve kızarıklığı azaltmak için yapılan uygulamalardır


 


SENSITIVE CARE ürünleri tam olarak bu cilt tipleri için oluşturulmuş parfümsüz ve anti alerjik bir seridir. PEG, alkol, kimyasal koruyucular, silikonlar, mineral yağlar gibi cilde zarar verecek etken maddelerden arındırılmıştır. Seramid, skualen ve yatıştırıcı bileşenler ile cildin koruma bariyerini güçlendirerek cilt tahrişini ve atakları yatıştırır. Cilt bariyerini güçlendirmek ve mevcut cilt hasarlarını onarmak için bakım rutininize Triple Ceramide Serumu ekleyebilirsiniz. 


 


Kuperoz - Kızarıklıktan Daha Fazlası

  • Yanaklarda ve burunda kırmızı damarlar görülür.
  • Yüz, boyun ve dekoltede ataklar oluşur.
  • Cilt hassas, yangılı ve kaşıntılıdır.
  • Genellikle kuru ve açık tenli kişilerde görülür.

Ciltte kızarıklık genellikle 30’lu yaşlardan itibaren hassas açık tenli kişilerde daha sık görülür. Acı ve baharatlı yiyeceklerden, sauna, alkol, tütün ve kahve tüketiminden kaçınmak gerekir.


Kuperozlu kişilerde cildin koruma bariyeri güçlendirilmeli, cilt yatıştırmalı, genişlemiş kan damarlarının çeperi güçlendirilmelidir. REDNESS CONTROL Serisi ile yapılan kızarık cilt bakımı ciltteki kızarıklığı azaltır ve kılcal damarları güçlendirir. Daha fazla bilgi için lütfen Kuperozlu Cilt makalemizi okuyun. 



Roza - Gül Hastalığı

Kuperoz önlem alınmazsa, kronik iltihaplı rozalı cilt hastalığa dönüşür. Rosa yoğun alevlenmeler ve kaşıntı ataklarıyla ortaya çıkar. Ciltte püstüller ve iltihaplanmalar oluşur. Bu iltihaplar çoğu zaman akne ile karıştırılır. Bu sebeple dermatolog tarafından teşhis edilmelidir. Rose hastalığında ilk evrede yanaklar, çene, burun ve alın kızarır, ileri evrelerde ise bu bölgelerde şekil değişikliği ve iltihaplanmalar gözlemlenir.