Menu
Sepet

ÜCRETSİZ KARGO! SİPARİŞLERİNİZDE 2 ADET TESTER HEDİYE! 

Çinko oksit

çinko oksit

Doğal uv (güneş ışınları) koruma

Açıklama

çinko oksit, çok küçük kristaller biçiminde doğal bir çinko ve oksijenbileşiğidir. Yüksek opaklığa sahip beyaz, kokusuz bir toz gibi görünür.

Ayrıca Şöylede Bilinir

çinko beyazı, kalamin, filozof yünü, çin beyazı, çinko çiçekleri

Uygulama

Kozmetikte çinko oksidin kullanılması 1866 yılında, zararlı ajanların, kurşun,arsenik ve bizmut tuzlarının yerini almasına kadar uzanır. çinko oksit dermatolojikformülasyonlarda yaygın şekilde kullanılmaktadır. Bununla birlikte, çinko oksit ayrıcaboyalarda pigment olarak bulunur , bu nedenle alternatif ''çinko beyazı'' adı verilir."

Etkileri

Kozmetiklerde, çinko oksit doğal bir UV emici görevi görür. Zararlı UV ışınlarınıyansıtır ve güneş yanığına karşı korur. Genel olarak, dış etkilerden dolayı cilt üzerindeoluşabilecek zararlı etkilerin önlenmesine yardımcı olur.