Menu
Sepet

Her Siparişte İki Adet Tester HEDİYE! - 300 ₺ ve Üzeri Alışverişlerde Kargo ÜCRETSİZ!

Jojoba Yağı

Jojoba Yağı

Simmondsia chinensis

Açıklama

Jojoba, yaklaşık iki metre yüksekliğe kadar yetişen yaprak dökmeyen bir çalıbitkisidir. Birkaç kıtanın kurak ortamlarında bulunur. ABD, Arjantin, Kenya, Hindistan ve Avustralya'da yetiştirilir.

Uygulama

Kuzey Amerika'nın yerlileri, jojoba çalılarının sıvı mumunu yara tedavisi içinkullanmışlardır. Bugün bu yağ, çok sayıda farmasötik krem, cilt bakımı ve temizlik ürünlerindebulunur.

Etkileri

Jojoba yağı kozmetikte çeşitli avantajlar sunar. Yağlanma yapmadan cilt tarafındanhızla emilir. Cilt tarafından çok iyi tolere edilir. Cildin pürüzsüz ve esnek olmasını sağlayarak,erken yaşlanmasını önler. Bu nedenle, kırılgan, kuru ve hassas ciltler için mükemmeldir.