Menu
Sepet

ÜCRETSİZ KARGO! SİPARİŞLERİNİZDE 2 ADET TESTER HEDİYE! 

Manna Şekeri

Manna Şekeri

Fraxinus ornus

Açıklama

Manna şekeri, doğu Akdeniz'e özgü olan manna ağacından (Fraxinus ornus) elde edilir. İsmini, dallarını keserek çıkarılan şekerli meyve suyundan alır.

Ayrıca Şöylede Bilinir

çiçekli kül, manna külü

Menşei

Güney Avrupa / Akdeniz

Dağıtım

Avrupa, Küçük Asya

Uygulama

Eskiden beri tatlı meyve suyu besin maddesi olarak kullanılırdı. Buna “tanrılarınyemeği” denirdi.

Etkileri

Kozmetiklerde manna şekeri cildin nem seviyesini yükseltir, yumuşak ve esnek halegetirir. Aynı zamanda cildin sağlıklı olmasına yardımcı olur.