Menu
Sepet

Her Siparişte İki Adet Tester HEDİYE! - 300 ₺ ve Üzeri Alışverişlerde Kargo ÜCRETSİZ!

Neroli Yağı

Neroli Yağı

Narenciye aurantium

Açıklama

Neroli yağı, acı portakal ağacının çiçeğinden elde edilen esansiyel bir yağdır. Acıportakal, 10 metreye kadar büyüyebilen yaprak dökmeyen bir narenciyeağacıdır. Yapraklarından hoş aroması olan esansiyel yağ elde edilir. Meyveleri portakallarabenzer, fakat daha küçük ve çok acıdır.

Ayrıca Şöylede Bilinir

"Acı portakal, seville portakal, ekşi portakal, bigarade portakal, marmelat portakal"

Menşei

Güney çin

Dağıtım

Tropikal, subtropikal ve Akdeniz bölgeleri

Uygulama

Acı portakal, mandalina ve greyfurt karışımı melez bir bitkidir. Bitki Güney çin’eözgüdür. Fakat ilk olarak Ortaçağ’da Avrupa'da ekilmiştir. Hoş kokulu küçük meyveleri,yemeklerde lezzet verici bir madde olarak kullanılır.

Etkileri

Neroli yağı kozmetiklerde sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisinden dolayıkullanılmaktadır. Cildi güçlendirir ve sıkılaştırır.