Menu
Sepet

Her Siparişte İki Adet Tester HEDİYE! - ₺500 ve Üzeri Alışverişlerde Kargo ÜCRETSİZ!

Papatya Yağı

Papatya Yağı

Chamomilla recutita / Matricaria recutita

Açıklama

Papatya 50 santimetreye kadar çıkabilen yıllık bir bitkidir. Tüm Avrupa'da yetişirve güçlü kokusuyla bilinir.

Ayrıca Şöylede Bilinir

Papatya, Alman papatyası, mayhoş kokulu

Menşei

Batı Asya, Güney Avrupa, Doğu Avrupa

Dağıtım

Avrupa, Kuzey Amerika, Avustralya

Uygulama

Papatya özellikle de yağında bulunan aktif maddelerden dolayı (Bisabolol),güçlü bir anti-enflamatuar ve yara iyileştirici özelliği ile bilinen eski bir tıbbi bitkidir."

Tarihçe

"1784 yılında, Alman-İsveçli kimyager Carl Wilhelm Scheele, sitrik asidi limonsuyundan izole eden ilk kişiydi, bu nedenle 'sitrik asit' adı verildi. Bununla birlikte, sitrik asidin9. yüzyılda Jābir ibn Hayyān adlı Persli bir simyacı tarafından keşfedildiği yönünde bir teorivardır."

Etkileri

Kozmetiklerde, papatya yağı sıklıkla kullanılır, çünkü cildin metabolizmasını uyarırve dokuyu yeniler. Aynı zamanda yatıştırıcı ve antienflamatuar etkisi vardır.