ÜYELERE ÖZEL %15 İNDİRİM | dalton15
ÜYELERE ÖZEL %15 İNDİRİM | dalton15
Azelaik Asit - En İyi Akne Serumu Hangisi?

Azelaik Asit - En İyi Akne Serumu Hangisi?

Azelaik Asit - Karma ciltlerde, roza ve akne tedavisi gibi cilt problemlerinde başarı ile kullanılır. Çeşitli kremlerin, jellerin veya serumların içeriğinde bulunur. Cilde temiz, duru ve sağlıklı bir görünüm verir. Azelaik asidin sağladığı tüm faydalar ve içeriğiyle ilgili birkaç bilgi!

Aktif bir bileşen olap, dikarboksilik asitlerin kimyasal sınıfına aittir. Yüksek etkiye sahiptir ve cilt tarafından iyi tolere edilir. Molekül yapısı vücudumuzdaki yağ asitlerine benzediği için cilt tarafından kolayca tanınır ve emilir. Arpa, çavdar veya buğdaydan öz alınarak oluşturulan doğal bir bileşendir.

Kreminizin azelaik asit içerip içermediğinden emin değil misiniz? İçerdiği tüm bileşenleri INCI listesinde bulabilirsiniz.

Cilt Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

Akne ve roza tedavisinde etkili sonuçlar sağlamaktadır.

Keratinositlerin (derinin üst tabakasındaki hücreler) aşırı büyümesiyle cilt yüzeyinde oluşturduğu kalınlığı (keloid) ve bu aşırı üretimi düzenler. Aynı zamanda doğal bir peeling etkisine de sahiptir. Böylece, tıkanmış gözenekleri açar, siyah nokta oluşumunu engeller ve sivilce kurutucu özelliğe sahiptir.

Cildin mikrobiyal florası üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğu için iltihap tedavisinde etkili sonuçlar verir. Ayrıca, antibakteriyel ve iltihap önleyici etkiye sahiptir, akne oluşumuna sebep olan bakterileri yok eder, cildi iltihaplanmaya karşı korur.

Aşağıdaki cilt tipleri için idealdir:

• Sivilceli ve siyah noktalı ciltler

• Akneli ciltler - Anti - Akne

 Roza ve kuperozlu ciltler

• Keratin bozukluğu olan ciltler

• Lekeli ciltler

Uygulama

Bu değerli etken madde cildinizi iyileştirir ve cilt problemlerinizi çözer. Ancak tüm bunları doğru uygulama sonucunda yapabilir. Şimdi nasıl uygulamamız gerektiğine bakalım:

1. Cildiniz için hangi hangi konsantrasyonunu (krem, jel veya serum) seçmelisiniz?

%10'dan %15'e kadar olan azelaik asit ürünleri leke, akne, kuperoz ve roza için etkilidir, reçeteli veya reçetesiz olarak temin edilebilir.

Dikkat %10'un üzerinde olan formüller (15'ten itibaren) doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Çünkü yanlış kullanıldığında cildi ciddi şekilde tahriş edebilir ve cilde zarar verebilir.

2. Retinol serum veya %10 niasinamid serum ile kombine edilerek, sabahları %10 azelaik asit serum ve akşamları %10 retinol serumu veya niasinamid serumu kullanılabilir. Tüm bileşenler aynı anda kullanılmamalıdır.

3. Ürünün etkisini tam olarak gösterebilmesi yaklaşık 4-6 haftalık düzenli uygulama gerekir.

4. İlk uygulamalarda ya da yanlış uygulandığında cilt altı sivilceleri oluşturabilir.

5. Kullanıldığı sürece cildi güneş ışınlarından etkili bir şekilde korumak gerekir.

6. Hamilelik ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır.  

Azelaik Asit ve Salisilik Asit Arasında Fark Var mı?

%10 Konsantre Serum

Antioksidan etkili yeşil algler içerir. Sivilce izleri için serum mükemmel sonuç verir, antibakteriyel ve iltihap önleyici etkiye sahiptir. Düzenli kullanımda cildi toksinlerden ve ölü hücrelerden arındırır iyileştirir ve pürüzsüz bir görünüme kavuşturur. Serum sonrası mutlaka sivilce kurutucu krem kullanılmalıdır.

✓ %98,5 doğal bileşenlerden oluşur.

✓ Parfüm, boya, mikroplastik, silikon, PEG, mineral yağ ve paraben içermez.

Yükleniyor