Gliserin - Cildi Nasıl Etkiler?

Gliserin - Cildi Nasıl Etkiler?

Gliserin - kötü bir üne sahip olsa da hakkındaki olumsuz söylentilere bir açıklık getirmek gerekmektedir. Ürün geliştiricisi Eva ile yaptığımız görüşmede, gliserinin aktif içeriğinin ciltte neler yapabileceğini ve cilt bakım ürünlerinde neden gliserine ihtiyacımız olduğunu öğreneceğiz.  

 Uzun zamandır söylenen bir efsane:  "Gliserin cildi kurutur." Bu doğru mu? Gerçekten cildi kurutur mu?

Eva: Suyu sever ve kelimenin tam anlamıyla suyu tutar. Bu özelliği onu popüler bir nemlendirici yapmaktadır. Yüksek konsantrasyonlarda %15'in üzerinde kullanıldığında cildi kuruttuğundan söz edilebilir. Bu nedenle, doğru konsantrasyona dikkat etmek ve diğer nemlendirici bileşenlerle birlikte zenginleştirmek önemlidir. Bu şekilde maksimum nemlendirme etkisi sağlar. Örneğin; el veya ayak kremleri tipik olarak yüksek oranda bulunur.

Cilde etkileri nedir?

Eva: Cildin Doğal Nemlendirici Faktörünün (NMF) bir bileşenidir. Nemin cilde taşınmasına ve cilt altında depolanmasına yardımcı olur. Ancak NMF, yalnızca cildin su kaybını kontrol eden doğal yağlar ile dengeli bir şekilde kullanıldığında düzgün bir şekilde işlev görebilir.

Bir ürünün içeriğinde ne kadar gliserin olduğunu nasıl anlarız?       

Eva: Kozmetik ürünlerde oran verilmediği takdirde ne kadar etken madde içerdiğini bilmek zordur. El ve ayak kremlerinde, içerik genellikle yüksektir, çünkü eller ve ayaklar aşırı kururlar. %5-15 oranında etken madde nasırları yumuşatır ve cildi nemlendirir. Yüz ve göz çevresi gibi ince hassas cildi nemlendirmek için daha düşük bir konsantrasyona ihtiyaç duyulur.

Hangi cilt tipleri için uygundur?

Eva: Tüm cilt tipleri için uygundur ancak özellikle kuru ciltler için en iyi nemlendirici krem olarak idealdir.

Hassas ciltlerde de kullanılabilir mi?

Eva: Elbette! Her cilt tipine uygulanabilir. Hafif yapısı sayesinde karma ciltler için nemlendirici olarak da kullanılır.

Hangi aktif bileşenlerle kombine edilmelidir?

Eva: Yağ asitleri, trigliseritler (bitkisel yağlar) veya tıkayıcı lipitler ile her zaman dengeli bir biçimde birleştirilmelidir. Bu kombinasyon, cildin yeterli nemi almasını sağlar ve aynı zamanda Transepidermal Su Kaybını (TEWL) önler. Üre veya hyaluronik asit gibi diğer nemlendirici bileşenlerle birleştirildiğinde de cilt tarafından iyi emilir. 

Cilt İçin Faydaları Nelerdir?

• Cilt tarafından iyi tolere edilir, kuru ciltler için nemlendirici olarak,

• Cilde yoğun nem sağlar.

• Cilt bariyerini güçlendirir.

• Cilt yenileyici etkiye sahiptir.

• Cildin elastikiyetini artırır.

• Tüm cilt tipleri için uygundur.

Gliserinin Kimyasal Bileşenleri

Gliserol ve propan-1,2,3-triol olmak üzere üç değerli alkol grubu vardır. Bitki özlerinden veya sentetik olarak üretilebilir.

Başka hangi ürünlerin içinde bulunur?

Diş macunu, sabun, şampuan, doğal nemlendiriciler ve bazı yiyeceklerde eser miktarda katkı maddesi olarak da bulunmaktadır.