Vitamin C - Ne işe Yarar? - Nasıl Kullanılır?

Vitamin C - Ne işe Yarar? - Nasıl Kullanılır?

C Vitamini - Askorbik asit olarak da bilinir, bağışıklık sistemini güçlendirici bir vitamindir. Ayrıca cilt bakımında da kullanılan önemli bir güzellik vitaminidir. Cilde yoğun bir ışıltı sağlar ve cildin kendi kolajen üretimini artırır. Bu değerli vitamini cilt bakımı rutininize nasıl entegre edebileceğinizi anlatacağız.

Askorbik asit, suda çözünen bir vitamindir. İnsan vücudundaki birçok süreçte yer alır ve bu nedenle hayati önem taşır. Vücudumuz C vitamini depolayamadığı için, eksikliğini önlemek için düzenli olarak takviye almak gerekir. Taze meyve ve sebzelerle dengeli ve sağlıklı beslenme çok önemlidir. Hangi besinlerde bu vitamin bulunur? Dolmalık biber, brokoli ya da lahana gibi sebzeler sağlıklı en iyi C vitamini kaynaklarıdır. Siyah kuş üzümü, kivi ya da limon da vitamin C açısından zengin besinler arasındadır.

Gıda sektöründen bildiğimiz saf askorbik asidin kozmetikte kullanımı ancak sınırlı ölçüde mümkündür. Nedeni oldukça basit. Saf askorbik asit ışığa veya oksijene maruz kaldığında ayrışır. Bunun yerine türevi olan C vitamini tercih edilir, yani kimyasal olarak biraz değiştirilmiş bir form kullanılır. Bu vitamin türevi cilt tarafından daha iyi emilir ve dolayısıyla cilt dostudur.

Cilt üzerindeki etkisi Nedir?

vitamin C sadece metabolik süreçlerimiz için önemli değildir. Ayrıca günlük cilt bakım rutinimizde kullanmamız gereken etkili bir bileşendir.

Serum ciltte nasıl etkiler yaratır? 

C Vitamininin Faydaları Nelerdir?

1. Pigment lekelerini giderir, tirozinaz aktivitesini inhibe eder ve böylece aşırı ve düzensiz lekelenmeyi önler.

2. Güçlü bir antioksidandır. Serbest radikalleri engeller ve cildi oksidatif strese karşı korur. Antioksidan etkisi sayesinde hücreleri erken cilt yaşlanmasına ve ışığın (UV ışınlarının) neden olduğu hasarlara karşı korur.

3. Cildin kendi kolajen üretimini uyarır. Bu sayede cildin elastikiyetini artırır. 

4. Vitamin C içeren ürünler cilde anında yoğun bir ışıltı verir ve yorgun, solgun ciltlerin yeniden ışıltı kazanmasını sağlar.

Hangi ciltler için uygundur? Güçlü antioksidan etkisiyle doğal cilt yaşlanmasını yavaşlatır. Bu nedenle ideal bir yaşlanma karşıtı ürünüdür. Serum olarak da mevcut rutininize kolayca ekleyebilirsiniz. Karma ve yorgun ciltler için de idealdir.

Nasıl Uygulanır ?

• C vitamini serumları veya kremlerini her gün kullanabilirsiniz.

• Dikkat: Bu vitamininin kendine has otsu-baharatlı bir kokusu vardır. Bu nedenle, ürünü ilk kez açtığınızda veya kullandığınızda kokusu size farklı gelebilir.

•C vitamini; niasinamid (B3 vitamini), azelaik asit veya kimyasal peelingler (AHA, BHA, PHA) ile aynı anda kullanılmamalıdır.

C Vitamini Serumu [%15]

Vitaminimize güveniyoruz. YÜKSEK KONSANTRE Serum, %15'lik bir konsantrasyon içerir. Plankton ve ferulik asit ile birlikte, cildin doğal yaşlanmasını geciktirir, sıkı bir cilt sağlar ve cildi aydınlatır.

C Vitamini Serumu aşağıdaki katkı maddelerini içermez:

• Parfüm ve boyalar

• Mikroplastikler

• Silikonlar

• PEG

• Parabenler                  

Sağlıklı bir cilt için daha fazla vitamin kullanın!

Vitaminleri seviyoruz! İşte sizin için 3 favori vitaminimiz:

Retinol olarak da bilinen A vitamini, cilt ve hücre yenilenmesini destekler, kırışıklıkları giderir. Anti-bakteriyel etkisi sayesinde cildi iyileştirir ve iltihap önleyici etkiye sahiptir. Akşamları uygulandığında C serumun mükemmel bir tamamlayıcısıdır.

B3 Vitamini veya niasinamid, cilt tonunu eşitler. Sebum üretimini düzenler, sivilce izlerini azaltır ve gözenekleri arındırır.

E vitamini cildin kendi bağışıklık sistemini güçlendirir ve cilt elastikiyetini artırır.