ÜYELERE ÖZEL %15 İNDİRİM | dalton15
ÜYELERE ÖZEL %15 İNDİRİM | dalton15
Geniş Gözenekler Nasıl sıkılaşır?

Geniş Gözenekler Nasıl sıkılaşır?

Her insanın cildinde ve vücudunun her yerinde gözenekler vardır. Ancak özellikle T bölgesinde, gözenekler daha fazla genişler ve cilt dengesiz görünür. Sebebi nedir? Bu konuda ne yapabileceksiniz? Gözeneklerin azaltılıp azaltılamayacağını aşağıdaki yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Gözenek nedir ve ciltte hangi işlevleri vardır?

Gözeneklerimiz cildin sağlığı ve işlevselliğinde önemli bir rol oynar. Por olarak da adlandırdığımız gözenekler, cildinizde vücudunuzda kıllarının olduğu her yerde bulunur. Genel olarak incelendiğinde, gözeneklerin 5 görevi vardır:

1. Vücut Isı Dengesi: Ter gözeneklerden cilt yüzeyine çıkar, vücudu soğutur ve böylece vücut sıcaklığını düzenler. Sıcak ortamlarda veya spor gibi fiziksel olarak kendinizi zorladığınızda vücudun aşırı ısınmasını önleyen hayati bir süreçtir.

2. Detoksifikasyon: Sıcaklık ayarlamasına ek olarak, terleme de zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Bu arada, bu doğal Detoksifikasyon süreci böbrekleri de destekler.

3. Sebum Üretimi: Gözeneklerimiz aynı zamanda yağ bezlerinin cilde çıkışlarıdır. Bu nedenle, ciltteki yağ cildi esnek tutmaktan da sorumludurlar. Sebum ayrıca cildin nem kaybından korunmasını sağlar, aksi takdirde kuruluğa ve tahrişe neden olabilir.

4. Cilde Sürülen Ürünlerin Emilimi: Gözenekler maddeleri dışarı atabildiği gibi elbette cilde sürülen aktif bileşenleri de aynı şekilde emer. Tabii ki, bu özellik cildin daha derin katmanlarına ulaşabilen cilt bakım ürünleri için avantajlıdır.

5. Duyusal işlev: Gözeneklerin açıklıkları, saç köklerinin işlevinde de rol oynar ve dokunma hissini destekler ve basınç ve ağrı hissetmeye yardımcı olur.

Gözeneklerin genişlemesinin nedenleri

Cilt tipine bağlı olarak, yüzdeki gözenekler daha büyük veya daha küçüktür. Bu cilt tipi genetik olarak önceden belirlenmiştir, ancak iç veya dış etkenlere bağlı olarak yaşam boyunca değişebilir. Örneğin, bir kişi ergenlik döneminde yağlı ve sivilceli cildi olup yetişkinlikte kuru, nemsiz bir cilde sahip olabilir. Genişlemiş gözenekler çoğu durumda yağlı veya karma ciltte görülür. Burada, yağ bezleri genellikle daha belirgindir ve bu da aşırı sebum (sebore) üretimine yol açabilir. Bu aşırı sebum üretimi, gözeneklerin tıkanmasını ve dolayısıyla "genişlemesini" daha olası hale getirir. Sebum, kir ve makyaj kalıntılarının karışımı daha sonra siyah noktalar oluşumuna sabep olur. Bununla birlikte, geniş gözeneklere neden olabilecek sadece cilt tipi değildir, buna yol açan dış faktörler de vardır.

Stres: Stres altında vücut daha fazla kortizol hormonu salgılar. Kortizolün cildin yağ bezlerini uyardığı bilinmektedir. Bu, aşırı sebum üretimi gözenekleri genişletir, ciltde aşırı yağlanmadan dolayı siyah noktalar ve sivilceler oluşur.

Beslenme: Beslenme de cilt dokusunda önemli bir rol oynar. Örneğin, çok fazla doymamış yağ veya şeker içeren yiyecekler de aşırı sebum üretimine yol açar.

UV Işınları: Güneş ışığının cildimiz için zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak UV radyasyonunun da büyük gözeneklere yol açabileceğini biliyor muydunuz? Güneş ışınları Kolajen liflerde hasar oluşturur buna bağlı olarak cildinizin elastikiyeti azalır ve cildinizin gözenekleri daha büyük görünür.

Doğal cilt yaşlanması: Tamamen önlenmesi zor olan bir faktör doğal cilt yaşlanmasıdır. Cilt yıllar içinde elastikiyetini kaybeder. Sonuç: Cilt sarkar ve gözenekler genişler.

İri gözeneklere karşı gerçek çözüm nedir?

Bildiğimiz gibi, büyük gözeneklerin ana nedeni cildin aşırı sebum üretimidir. İri gözeneklerin oluşumunu önlemek veya mevcut gözenekleri azaltmak için doğru cilt bakımıyla başlayabileceğiniz yer tam olarak burasıdır. Cildiniz geniş gözeneklere yatkınsa işte gözenek sıkılaştırıcı en etkili önerilerimiz:

Doğru temizlik: Gözeneklerin tıkanmasını önlemek için cildi her gün yağlı ciltler için yüz temizleme jeli ile iyice temizlemek. Kir ve makyaj kalıntılarından arındırmak olmazsa olmazdır. Bunun için farklı temizlik ürünleri kullanabilirsiniz. Örneğin karma ya da yağlı bir cildiniz varsa yağlı ciltler için yüz yıkama jeli. Hassas bir cildiniz varsa Köpük, çok yağlı bir cildiniz varsa arındırıcı Jel veya sivilceli yağlı ciltler için temizleyici Temizleme Sütü tercih edebilirsiniz. Sonrasında Tonik kullanmak cildinizin pH değerini nötralize eder ve cildinize süreceğiniz gözenek sıkılaştırıcı kremin daha etkili bir şekilde emilimini sağlar. Hangi yüz temizleyicinin sizin için uygun olduğunu bilmiyor musunuz? O zaman En İyi Cilt Temizleyici - Temizleyici Nasıl Seçilir? blog yazımıza bir bakın.

Düzenli peeling: Kimyasal peeling iri gözenekli ciltlerin bakımı için cilt bakım rutininin vazgeçilmezidir.

Cilt tipinize göre AHA Peeling.veya BHA Peeling.

AHA Peeling daha çok Yaşlanma karşıtı, olgun ciltler için uygundur ve kollajen sentezini uyarır.

BHA Peeling ise yağlı ve akneli ciltler için mükemmeldir. Yüz peelingi tıkanmış gözeneklere derinlemesine nüfuz eder, tıkanıklıkları açar. Sivilce, siyah nokta ve sivilceleri giderir.

Öneri: Kimyasal peelingi haftada 1 kez kullanın.

Niacinamid içeren ürünler: Geniş gözeneklerden muzdaripseniz  Niasinamid, güvenebileceğiniz bir aktif bileşendir. Sebum üretimini düzenler ayrıca gözeneklerin tekrar sıkılaşmasını ve böylece küçülmesini sağlar. 

%10 Niacinamide Serum'umuzu tek başına uygulayabilir veya günlük kreminize birkaç damla karıştırabilirsiniz.

Her gün için doğru cilt bakımı: Niacinamide ek olarak, Yabani Antep Fıstığı aktif bileşeni içeren ürünleri de seçebilirsiniz.

OYSTER Serimizde gözenek arındırıcı etkisiyle bu bileşenle zenginleştirdik.

Konsantre Pipeti ve Gözenek Sıkılaştırıcı Kremi T bölgesinde sebum üretimini düzenler, gözenekleri sıkılaştırır. Cildin yağlı T bölgesini matlaştırırken aynı zamanda kuru yanakları nemlendirir ve ayrıca yaşlanma karşıtı bir etkiye de sahiptir. Genişlemiş gözenekleri sıkılaştırmak için ikisi bir arada mükemmel bir nemlendirici. Yağlı ciltler için gözenek sıkılaştırıcı iltihap önleyici maske de bakım rutininde mutlaka olmalıdır. Tabii ki, genişlemiş gözenekler için Güneş kremi de unutulmamalı. Güneş kremi cildinizde ki Kolajen liflerini hasardan, buna bağlı elastikiyet kaybından ve gözenek açılmasından korur.

Güzel ve sıkılaşmış bir cilt için profesyonel cilt bakımı

Evde günlük cilt bakımınıza ek olarak, güzellik uzmanı tarafından Profesyonel cilt bakımı yapılmalıdır. Meyve Asidi Uygulamaları, Mikrodermabrazyon ve Cilt bakımları geniş gözenekleri sıkılaştırmaya ve daha pürüzsüz bir cilt sağlamaya yardımcı olur.

Size en yakın Dalton Güzellik merkezi için bizi arayın. İletişim: 0553 092 1002


Yükleniyor