ÜYELERE ÖZEL %15 İNDİRİM | dalton15
ÜYELERE ÖZEL %15 İNDİRİM | dalton15
Üre - Üre İçeren Kremler Zararlı Mı?

Üre - Üre İçeren Kremler Zararlı Mı?

Üre - Üre İçeren Kremler Zararlı Mı? - %100 yoğun nem.

Üre Latince'de nem anlamına gelir. Bloğumuzda konu ile ilgili tüm detayları öğreneceksiniz. 

Kozmetikte yüksek sıcaklık ve basınçla birlikte sentetik olarak karbondioksit ve amonyaktan üretilmektedir.

Vücut tarafından tanınan bir maddedir. Bu nedenle çok iyi tolere edilir. Vücuttaki metabolik süreçler sırasında idrar ve terle atılır fakat cilt için oldukça önemlidir. Hyaluronik asit gibi üre de cildin kurumasını önler. Cildin kendi nem tutma sistemi olan NMF'nin (Doğal Nemlendirici Faktör) bir bileşenidir.

Üre'nin Keşfi

İlk olarak 1729'da Hollandalı tıp-kimya profesörü Hermann Boerhaave keşfetti. Ancak, ilk sentez ve atom bileşimini Alman kimyager Friedrich Wöhler yaptı. Böylece üre gibi organik maddelerin yalnızca canlılar tarafından üretilebileceği, sentetik olarak üretilemeyeceği tezi çürütmüş oldu. Günümüzde üretilen sentetik üre birçok krem, merhem ve losyonda vazgeçilmez hale geldi.

 Cilt İçin Faydaları

  • Cilt tarafından hızla emilir
  • Nemi cilde hapseder
  • Cildin sürekli nemli kalmasını sağlar
  • Cildin nem dopalama kapasitesini artırır
  • Keratolitik etkiye sahiptir, ciltteki ölü hücreleri temizler ve cildi pürüzsüzleştirir
  • Cildi yatıştırır
  • Kaşıntıyı azaltır

Hangi cilt tipleri için uygundur?

Üre özellikle kuru neme ihtiyacı olan ciltler için idealdir. Cilt tipi ne olursa olsun herkes kış aylarında Hyaluronic üre  içerikli kremler kullanabilir. Çünkü soğuk kuru hava ve sıcak klima havası cildin hızla nem kaybetmesine sebep olur ve cilt giderek kurur.

Hassas ciltler bile günlük cilt bakımlarında rahatlıkla kullanabilir. Örneğin Hyaluronic Urea Serum parfümsüz formülasyonu sayesinde kuru hassas ciltler için uygundur. Cildi derinlemesine nemlendirir, kuruluk çizgilerini gözle görülür şekilde dolgunlaştırır.

Kırışıklardan bahsetmişken özellikle olgun ciltler için Hyaluronic Urea ideal bir kremdir. İlerleyen yaşla birlikte insan vücudundaki birçok süreç doğal olarak yavaşlar. Örneğin, nemi ciltte tutmak daha zor hale gelir ve cilt giderek kurur. HYALURONIC UREA serisi  hem kuru cildi nemlendirir hem de nemi ciltte depolar. Ayrıca güçlü Celumer Deniz Özü ile zenginleştirilen bu ürünler, düzenli kullanımda yaşlanmaya karşı da cildi korur.

Üre İçeren Ürünler:

Üreye sadece yüzümüzün değil vücudumuzun da ihtiyacı var. Üre içerikli şampuanlar kuru, kaşıntılı veya pullu saç derisinde kullanılır. Keratolitik etkisi sayesinde ölü cilt hücrelerini gevşetir, cildi yumuşatır ve kurumaya karşı korur. 

Üre, peeling ve yoğun nem tutma özelliklerinden dolayı birçok ayak kreminde bulunur. Yüksek konsantrasyonları nasıra karşı da ideal bir bileşendir.

Duştan sonra vücudunuz için üre içeren Hyaluron nemlendirici vücut emülsiyonu veya Q10 vücut losyonu gibi hafif vücut losyonları kullanabilirsiniz.

JORDAN serisi çok kuru, kaşıntılı ve pullu ciltler için bakım ürünleri bulabilirsiniz. Ölü Deniz Tuzu Vücut Emülsiyonu cildi yoğun olarak nemlendirir ve kaşıntıyı yatıştırır.

ÖNERİ: İhtiyaç duyulan bölgelere nemlendiriciden önce tonik uygulayın ve ciltteki SOS değişimi gözlemleyin!

Yükleniyor