Sırttaki Sivilceler - Sırt sivilceleri güzelliğinizi bozan bir sağlık sorunudur. 


Sivilce ve siyah noktalar sadece yüzde değil vücutta da görülebilir. Deri altındaki iltihaplı sivilceler rahatsız edici ve hatta acı verici olabilir. Sırttaki sivilceler zaman zaman kontrolsüz olarak patlayarak içerisindeki irin dışarı çıkar. İşte bu yüzden vücudunda sivilce olan çoğu kişi yaz aylarında sırtı açık veya beyaz tişörtler giymekten çekinirler ve özel hayatlarında problem yaşarlar.

 

Sırttaki sivilceler nasıl geçer?



Günlük hayatta hızlı ve kolay bir şekilde uygulayabileceğiniz birkaç öneri:


  • Dar giysilerden veya tahriş edici kumaşlardan kaçının. Cildinizde oluşan sürtünme sivilceleri tetikleyebilir. Sentetik giysiler yerine pamuklu ve ipek gibi nefes alabilen kumaşlar tercih edin.
  • Yanlış giysiler ve egzersizden sonra terli vücudu temizlememek sivilce oluşumuna sebep olabilir. Egzersizden hemen sonra cildi yıkamak ve giysileri değiştirmek önemlidir.
  • Çarşafları haftalık olarak değiştirin. Çarşaflarda biriken ölü cilt hücreleri ve bakteriler sivilce oluşumunu tetikler.
  • Duş alırken kullandığınız kimyasal içeren şampuanlar da ciltte ve vücutta sivilceye sebep olur.


Sırtta küçük sivilceler ve siyah noktalar nasıl oluşur?

Sırttaki sivilceler de ciltteki sivilceler gibi aynı şekilde oluşur. Yoğun yağ salgısı ve ciltten atılmayan ölü hücreler gözeneklerin tıkanmasına sebep olur. Biriken yağ salgısı iltihaplanarak T bölgesi, dekolte, sırt ve kol sivilce oluşan bölgelerdendir.


Sivilceleri Tetikleyen Faktörler

  • Yüksek glisemik indeks 
  • Stres
  • Yanlış ya da yetersiz hijyen
  • Kötü beslenme alışkanlıkları
  • Hormonal dengesizlik 

 

Güzel Bir Sırt İçin Bakım

Cildiniz sivilceye meyilli mi? Stresten vücutta çıkan sivilceler ile başa çıkamıyor musunuz? 

İşte yapmanız gerekenler:

  

1.Yağlı Ve Akneli Ciltler İçin Temizlik: Yağlı ve sivilceli ciltlere özel bir temizleyici kullanın.


Önemli: Hassas ciltlere uygun kimyasal içermeyen bir duş jeli kullanın ve kalıntılarını iyice duruladığınızdan emin olun.

2. Doğru Bakım Ürünleri: Sabah ve akşam düzenli olarak cildinize uygun yağ dengeleyici sivilce önleyici krem​​ler kullanın. Rutininize birkaç damla

%10 niasinamid serum veya %10 azelaik asit serumu da ekleyebilirsiniz. Niasinamid gözenekleri sıkılaştırırken azelaik asit sebum üretimini düzenler. Cildinizi hızla iyileştirmek için haftada bir veya iki kez iltihap önleyici maske uygulayabilirsiniz.


ÖNERİ: SOS sivilceönleyici ve kurutucu konsantre serumu sivilcelerin üzerine uygulayın.


3. Kimyasal Peeling: Granül içermeyen  %2 BHA peeling cildi hassas bir şekilde soyar ve pürüzsüzleştirir. Düzenli kullanımda farkı görecek ve vazgeçemeyeceksiniz.


4. Profesyonel Destek: Güzellik salonlarında uygulanan özel vücut bakımları da sivilceleri yok etmek için kullanılır.


Yüksek konsantre  meyve asidi bakımları veya Dalton Marine Facial gibi profesyonel bakımlar ciltte kalıcı iyileştirmeler sağlar. 

En yakın DALTON bayisinden cilt bakım randevunuzu oluşturmayı unutmayın! 


DİKKAT! Birkaç küçük sivilce sivilce tedavisi görmeniz gerektiği anlamına gelmez. Akne, uzman bir doktor tarafından teşhis edilmesi geren ciddi bir deri hastalığıdır.