Evde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? - Doğru Günlük Cilt Bakım Rutini - Her cilt farklıdır, tabii ki herkesin cildine özel cilt bakım rutini de. Evde doğal cilt bakımı rutini için dikkate alınması gereken bazı önemli noktalar vardır. Şimdi sizi doğru bakım rutini konusunda bilgilendireceğiz.

Günlük Temel Bakım

Evde cilt bakımına üşenen veya cilt bakımına yeni başlayanlar için günlük temel bakım ürünleri, cilt bakımı rutininin ayrılmaz bir parçası olmalıdır. Düzenli cilt bakım rutinlerinin ciltte fark yarattığı iyi bilinmektedir. Cilt bakım rutininde temel bakımın doğru olması çok önemlidir. Bu, diğer aktif bileşenlerin cildiniz tarafından derinlemesine emilmesini gözle görülür bir sonuç elde etmenizi sağlar.


1. Adım: Ciltteki yağı, kiri, teri ve makyajı arındırmak için cildinizi daima sabah ve akşam cilt tipinize göre Temizleme köpüğü, Temizleme jeli veya Temizleme sütü ile temizleyin. Kuru ciltler temizleme sütünü çok hoş bulurken. Yağlı ciltlerin bazıları hafif yüz temizleme jeli veya sıvı dokulu temizleyicileri tercih ediyor. Cildinizin kurumaması için ılık su kullanmak en iyisidir. Yüz temizliğine ilişkin daha fazla bilgiyi En İyi Cilt Temizleyici- Temizleyici Nasıl Seçilir? bulabilirsiniz.

2. Adım: Tonik uygulaması. Tonik, cilt bakımınızda makyaj kalıntılarını giderir ve kendinizi tazelenmiş hissetmenizi sağlar. Aynı zamanda temizlik sonrasında cildin kendi pH değerini geri kazandırır. Cildi besler, nemlendirir, yumuşatır veya yaşlanma karşıtı etki gösterir. Gözenekli bir cildiniz varsa gözenek sıkılaştırıcı tonik, hassas bir cildiniz varsa yatıştırıcı tonik kullanmak en iyisidir. Daha fazla bilgi ve güzellik önerilerini DALTON en iyi tonik nasıl seçilir kılavuzunda bulabilirsiniz.


 3. Adım: Serumlarla bireysel cilt ihtiyaçlarınızı karşılar ve bakım rutininizden daha hızlı ve iyi sonuç alırsınız. Cilt probleminize göre serumları kremlerle kombine edip daha çok probleminizi çözebilirsiniz. Erken cilt yaşlanmasını önlemek ve yaşlanma karşıtı bakıma başlamak ister misiniz?  Evde bakım yaparken C Vitamini, Hyaluronik asit , kırışıklık giderici ya da yaşlanma karşıtı serumu ekleyebilirsiniz.

 

4.Adım: Cilt tipinize ve probleminize uygun bakım kremi, bakım konseptinizi mükemmel şekilde tamamlar. Cilt tipinize uygun yağlı ciltler için yağ dengeleyici hafif jel dokulu nemlendirici krem. Kuru ciltler için bir anti aging göz kremi ve yoğun nemlendirici cilt bakım kremi olabilir.


Göz kremi ne kadar önemli?

Göz kreminin gerçekten gerekli olup olmadığı sorusunu sık sık duyuyoruz. Cevabımız her zaman aynıdır. Evet göz bakımı gerekli. Göz çevresindeki cilt daha ince ve daha hassas olduğundan daha yoğun bir bakım ürünü gerektirir. Bu nedenle örneğin ilk kırışıklıklar için daha yoğun dokulu göz altı kremi krem kullanmak mantıklıdır. Kaz ayakları, kırışıklıklar veya göz altı morluklarının yanı sıra göz altı torbaları da en iyi gözaltı kremi ile iyileştirilebilir.


Güneş koruyucu krem kullanmayı unutmayın

Cilt bakımı rutininizin sonunda güneş koruyucu kreminizi mutlaka uygulayın! Cildimizi zararlı UV ışınlarından korumamız gereken sadece sıcak yaz günleri değil. En iyi güneş kremi kışın bile cilt bakım rutinimizin ayrılmaz bir parçası olmalı. UV ışınlarının cilt yaşlanmasını hızlandırdığını, serbest radikalleri teşvik ettiğini ve hatta sivilceleri tetiklediğini biliyor muydunuz?


Haftalık cilt bakımının olmazsa olmazı

Güzel bir cilt elde etmek için haftada 1-3 kez cilt bakım rutininize peeling ve maskeleri dahil edebilirsiniz. Doğru kombinasyon, özellikle yağlı, sivilceli veya kırışıklık problemlerinde hemen fark yaratır ve gözle görülür iyileşmeler sağlar.  Peelingler ölü cilt hücrelerinin arındırılmasına ve cildin yeniden daha prüzsüz hale gelmesine yardımcı olur. Kimyasal peelingler (örneğin AHA peeling, BHA peeling) bir adım daha ileri giderek yaşlanma karşıtı bir etki gösterirler. Pigment lekelerini giderir ve sivilce izlerini azaltırlarEvde yüz maskesi cilde ek bakım desteği sağlar. Nemlendirici maskeler kuru cildi nemlendirirken, matlaştırıcı yüz maskeleri yağlı cildi arındırır, matlaştırır ve gözenek sıkılaştırır.

 

Çok yönlü ve anında etkili bakım ürünleri

Çok yönlü ve anında etkili bakım ürünleriyle cilt bakımı rutininizi zenginleştirin. Altı farklı YOĞUN  KONSANTRE aktif içerikli güçlendirici serum cildinize ek bir iyileştirme sağlar. C Vitamini, Retinol veya AzelaikAsit gibi yüksek dozda aktif bileşenlerle sağlanır. Bunları günlük rutininize veya kür olarak haftalık bakımınıza dahil edebilirsiniz. Ampuller de cilt bakım uygulamaları için mükemmel bir seçimdir.  Ampul uygulamaları, cilt tipiniz ne olursa olsun, cildinizin ihtiyaç duyduğu her an uygulanabilir. Anında gözle görülür harika sonuç.


Soru-Cevap

Cilt bakımı rutini hakkında sık sorulan sorular

  

Güneş koruyucu neden en son sürülmeli?

Çok yoğun, yağlı bir nemlendirici krem kullanmadığınız sürece, güneş koruyucu mutlaka en son uygulanmalıdır. Güneş kreminin en son uygulanması,

UV filtrelerinin cilt üzerinde kalabilmesini ve cildi koruyabilmesini garanti eder. Güneş kremini uyguladıktan sonra daima 15-20 dakika bekleyin. 

Çünkü ancak o zaman güneş kremi tam koruma kapasitesine ulaşır. Sadece BB kremleri veya fondötenlerin altına güneş koruyucu uygulayın.

Kremler neden SPF içermiyor?

Prensibimiz kişinin cilt tipine ve cilt problemlerine özel bakım hedefli cilt bakım konsepti oluşturmaktır.

Bunun için ürün çeşitliliği gereklidir. Bu nedenle klasik gündüz ve gece kremlerinin yerine

cilt bakım kremlerimizi hem sabah hem de akşam 24 saat kremi olarak kullanabilirsiniz.

En sevdiğiniz kremi uygulayın ve ardından uygun güneş koruyucunuzu kullanın; işte bu kadar!


Hamilelik ve emzirme döneminde hangi ürünlerden kaçınmalıyım?

Hamilelik esnasında Retinol (A vitamini) ve kimyasal peelingler (AHA, BHA ve PHA peeling) ile ilgili aşağıdaki ürün ve etken maddeleri kullanmadan önceden doktorunuzla danışmanızı öneririz.


Farklı bakım serilerini birbiriyle kombine edebilir miyim?

Tabi, elbette! Ürün geliştirme aşamasında tüm ürünlerin birbiriyle kombine olabilmesine dikkat ediyoruz. Böylece cildinizin ihtiyaçlarına, tipine ve problemine göre kişisel cilt bakım rutininizi oluşturabilirsiniz.


CİLT TİPİNİZDEN EMİN DEĞİL MİSİNİZ?  O HALDE ÜCRETSİZ CİLT ANALİZ FORMUNU DOLDURABİLİR YA DA

0(553) 092 1002 NUMARALI HATTAN BİZLERE ULAŞABİLİRSİNİZ!